Seguir a Facebook

CONSTEL·LACIONS FAMILIARS

DownloadIntervenció  de Maria Cerda Arrom a Radio Pollenca sobre les constel.lacions familiars

La principal aportació de Bert Hellinger són els Ordres de l’Amor. L’Amor creix i floreix dins un Ordre que dóna a cada membre de la família un lloc de dignitat i respecte. Tots som membres d’una família i estam lligats per profunds llaços d’amor i lleialtat. En molts de casos aquest amor que ens podria portar a la felicitat ens pot dur sofriment o inclòs la malaltia.

Bert Hellinger observà, durant el seu treball amb sistemes familiars, les dinàmiques que comporten identificacions i implicacions d’una generació a una altra. Així doncs, on algun membre de la família tengué una sort especialment tràgica o fou oblidat, exclòs o menyspreat, en definitiva se li negà la pertinença, o quan hi ha injustícies i desequilibris en el donar i el prendre, són fets, entre d’altres, que poden tenir efectes en les generacions posteriors de manera totalment inconscient.

S’observen dinàmiques de seguir a la mort a un altre membre familiar, o voler morir-se i portar càrregues en lloc d’altres, o expiacions de culpes d’anteriors, etc. També, com base de qualsevol neurosi es troben els moviments amorosos interromputs envers els pares.

En el treball de Constel·lacions Familiars, les dinàmiques i implicacions que generen desgràcia surten a la llum, i al restablir els Ordres de l’Amor afloren solucions que fan fluir l’amor per al benestar i alleujament de tots els membres de la família.

A qui interessa aquest treball?

Interessa a les persones que vulguin cercar solucions per assumptes problemàtics de la seva vida i hi vulguin treballar, ja siguin dificultats amb les relacions: de pares i fills, de parella, assumptes laborals, etc., o bé malalties tan psíquiques com físiques, trastorns greus, pèrdues i dols, addiccions i trastorns de l’alimentació, comportaments difícils o destructius, guions i pautes d’infelicitat, temàtiques d’abús sexual, adopcions, avortaments, etc.

També és interessant per a qualsevol persona amb afany d’augmentar la comprensió de si mateixa i dels seus éssers estimats, i al mateix temps entendre la naturalesa sistèmica de les relacions i descobrir les forces creadores que la nostra xarxa familiar entranya i porta a l’ànima.